SLogin

   

Brukerkonto

EU e-Privacy Directive

Denne nettsiden bruker informasjonskapsler til brukerverifisering, navigering og andre funksjoner. Ved bruk av nettsiden, aksepterer du at vi kan lagre denne typen informasjonskapsler på din enhet.

Du har avslått bruk av informasjonskapsler. Denne avgørelsen kan omgjøres.

Du har akseptert lagring av informasjonskapsler på din enhet. Denne avgjørelsen kan omgjøres.

Meldesystemer som viser poeng og fordeling

Stig A. Iversen og Tommy Elde har et godt utviklet naturlig meldesystem. Av konvensjonene de bruker, er blant annet en invitt-Stenberg som er utviklet for å øke mulighetene for å melde presise majorslemmer. Som en gylden regel bør man ha 30-31 poeng for å snuse på lilleslemmer i fargekontrakt, men noen ganger kan noe informasjon om fordelinger være av spesiell betydning. I spillet fra sommerbridgen på Sortland sist tirsdag meldte Iversen og Elde som eneste par en lilleslem i major med 28 honnørpoeng etter å ha gjort en storeslemsinvitt fra den svakeste hånda:

 
I dette spillet er det kanskje mulig å finne den utapelige storeslemmen? Stig A. Iversen kommenterte etter spillet at han kanskje skulle tatt med meldingen 6 ruter, for å vise noen ekstraverdier i ruter, i fall det kunne passe makker? Uansett er det ikke lett å melde denne storeslemmen kontrollert. Men kanskje noen har innspill til hvordan man etter 6 kløver kan utveksle den nødvendige informasjonen for å melde 7 (og om den kan meldes)?

Kommentarer   

 
# Anders Kristensen 27-07-2008 21:52
ja det har æ :cheer: Over 5 ruter er vel 5H spmål etter trumf dame, 5Nt er generell storeslemsinvitt, siden Nord vet at syd må ha ruterkontromm for sine meldinger, så vil 6 Ruter vise ruter D minst, (Kongen kan det være om syd har single Ruter)En annen ting er vel at syd etter manglende 3 kontroll i Kløver kan telle nord opp med max 8 poeng i svart og da er sjansen for ruter dame være dær for å kunne melde 3 spar, opp mot 80% (100% i min verden da 3 S er 13-15 og renons) Makker kan forøvrig ikke ha KJ sjette i S, da hadde han vist trumf dame, så 5440 er ganske sikkert, og med 5530, udef 5 kort minor er Ruter Dame viktigere enn 3 kontroll i kl!
Svar | Rapportèr til admin
 

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

bridge1.no | post@bridge1.no