Meldesystemer som viser poeng og fordeling

Stig A. Iversen og Tommy Elde har et godt utviklet naturlig meldesystem. Av konvensjonene de bruker, er blant annet en invitt-Stenberg som er utviklet for å øke mulighetene for å melde presise majorslemmer. Som en gylden regel bør man ha 30-31 poeng for å snuse på lilleslemmer i fargekontrakt, men noen ganger kan noe informasjon om fordelinger være av spesiell betydning. I spillet fra sommerbridgen på Sortland sist tirsdag meldte Iversen og Elde som eneste par en lilleslem i major med 28 honnørpoeng etter å ha gjort en storeslemsinvitt fra den svakeste hånda:

 
I dette spillet er det kanskje mulig å finne den utapelige storeslemmen? Stig A. Iversen kommenterte etter spillet at han kanskje skulle tatt med meldingen 6 ruter, for å vise noen ekstraverdier i ruter, i fall det kunne passe makker? Uansett er det ikke lett å melde denne storeslemmen kontrollert. Men kanskje noen har innspill til hvordan man etter 6 kløver kan utveksle den nødvendige informasjonen for å melde 7 (og om den kan meldes)?

Kommentarer   

 
# Anders Kristensen 27-07-2008 21:52
ja det har æ :cheer: Over 5 ruter er vel 5H spmål etter trumf dame, 5Nt er generell storeslemsinvitt, siden Nord vet at syd må ha ruterkontromm for sine meldinger, så vil 6 Ruter vise ruter D minst, (Kongen kan det være om syd har single Ruter)En annen ting er vel at syd etter manglende 3 kontroll i Kløver kan telle nord opp med max 8 poeng i svart og da er sjansen for ruter dame være dær for å kunne melde 3 spar, opp mot 80% (100% i min verden da 3 S er 13-15 og renons) Makker kan forøvrig ikke ha KJ sjette i S, da hadde han vist trumf dame, så 5440 er ganske sikkert, og med 5530, udef 5 kort minor er Ruter Dame viktigere enn 3 kontroll i kl!
Svar | Rapportèr til admin
 

Legg til kommentar

Sikkerhetskode
Vis ny kode

bridge1.no | post@bridge1.no